Medan kvinnan var borta under dagen hade någon obehörig tagit sig in i villan där hon bor. Det kan också ha rört sig om flera inkräktare.

När kvinnan kom hem möttes hon av en mycket obehaglig syn. Porslin hade kastats ut i köket och tv:n låg på golvet, men värst skadorna hade orsakats av att inkräktaren eller inkräktarna öppnat vattenkranarna för fullt och sedan täppt till utlopp och vattenbrunnar.

Eftersom vattnet uppenbarligen runnit ohejdat under en stor del av dagen, hade bostad och bohag hunnit få stora vattenskador innan kvinnan kom hem och kunde stoppa flödet.

Polisen har inlett en förundersökning om grov skadegörelse och hemfridsbrott efter händelsen.

– Till följd av allt vatten som runnit ut är det svårt att direkt bedöma hur stora skadorna ä, men de är omfattande. På grund av den stora oredan är det inte heller helt lätt att fastställa om något stulits från bostaden, säger Nils Rydberg vid polisen på Höglandet.

Än så länge utesluter därför inte polisen att gods kan saknas och att gärningspersonen eller -personerna i så fall kan ha låtit vattnet rinna för att undanröja bevis.

Polisens huvudspår är ändå att det rör sig om skadegörelse, antingen enbart för att skada och förstöra eller också specifikt riktat mot personen som bor i huset.

– Men det finns i nuläget ingen känd hotbild mot kvinnan, säger Nils Rydberg.