Sittplatserna tog slut tidigt under kvällen och många hade kommit dit för att njut av musiken. Kristian Anttila spelade för tredje gången i Tranås och han tycker mycket om publiken här.

– Tranåsborna är lite blyga men hänsynsfulla, det passar mig. Årets föreställning kräver ganska mycket fokus, så det är bra med en sittande publik, berättar Kristian Anttila.

I sommar kommer han att göra nästan 60 konserter och att Tranås blir en av de utvalda städerna är ingen slump.

– En nära vän till mig har sitt föräldrahem här så jag är lite rotad i bygden. Jag tycker om att komma hit och detoxa bort storstadspulsen lite, säger han.

Annons

Han är också väldigt tacksam över alla som tog sig dit under kvällen och hoppas på att komma tillbaka och spela fler gånger.

– Utan alla människor som lyssnar skulle jag ju inte kunna komma tillbaka, jag är verkligen tacksam över varenda en som kommer.

Plan B har blivit en given mötesplats för många i publiken och flera sällskap passade på att äta middag innan konserten började. Margaret Dahlheim är en av stammisarna som ofta brukar komma dit.

– Det är så mysigt här och jag gillar att det är lite storstadskänsla. Sen är det alltid bra musik också, menar Margaret Dahlheim.

– Ja, du hänger alltid här, lägger dottern Lovisa Dahlheim till och skrattar.

Kristina Issa och hennes sexmannaband avslutade senare kvällen med impro-pop och bjöd bland annat på låtar från den nya skivan "Ocean unknown".