Tidningen har tidigare skrivit om 91-årige Bengt Fransson, som fått avslag från kommunen om sin ansökan om matdistribution till hemmet. Istället tvingades han köra en kilometer, enkel resa, med sin permobil för att hämta mat på Bryggaren.

Biståndsbedömare Isabelle Björkegren kunde inte yttra sig om det specifika fallet när tidningen kontaktade henne i mitten på juli, men förklarade att detta är vad som gäller generellt när en person är kapabel att själv hämta sin mat.

Annons

Bengt har överklagat kommunens beslut till Förvaltningsrätten. Frågan har även upprört läsare, och många har visat sitt missnöje, både på sociala medier och på tidningens insändarsida.

Fattat nytt beslut

Men nu har Sävsjö kommun ändrat sitt beslut, och sedan en dryg vecka tillbaka får numera Bengt Fransson sin mat hemkörd till dörren.

— Jag har pratat med Bengt och han är väldigt glad och lättad över att det hela har löst sig, säger Bengts Franssons goda vän, Roland Carlsson.

Enligt Roland Carlsson ska han ha blivit kontaktad av socialnämndens ordförande, Anette Gustafsson (C), som förklarade att man valt att ompröva sitt beslut.

— Jag blev väldigt glad över det beskedet, för Bengts skull. Det är många som har legat på kommunen i frågan, och det känns som en vinst att det har gett resultat. Det känns väldigt skönt att veta att Bengt inte behöver oroa sig längre, och att han inte behöver åka genom hela samhället för att få mat, säger Roland Carlsson.

Tidningen har sökt Anette Gustafsson för en kommentar.