Sävsjös kommunalråd, Stefan Gustafsson (KD), ser de senaste varslen som ett tecken på att marknaden gått in i tuffare tider nu. Det var inte så länge sedan som han och kommunen besökte MidTrailer och han uppskattar hur företaget åtminstone försökt att hitta en lösning på sina problem.

Relaterat: Charkföretaget Sörensens varslar åtta anställda

– Vi har besökt dem flera gånger och de har gjort stora ansträngningar för att få ordning på ekonomin och vända resultaten. Det känns som att de verkligen försökt och det har jag full respekt för. Man kan inte driva ett företag när det inte blir lönsamt och man går med förlust.

Han tycker att beskedet är tråkigt, speciellt då det är ett företag som är så synonymt med Sävsjö.

Relaterat: Miljonförluster sänker Sävsjöföretag – varslar samtliga anställda

– För Sävsjö är det oerhört tråkigt. Företaget har en lång historia i vår stad och Sävsjösläpet är anrikt, precis som Trelleborg som nyligen flyttade härifrån. Det är tråkigt för de anställda som får beskedet.

MidTrailer har varslat samtliga sina anställda. Bolaget avser att lägga ner verksamheten efter flera års förluster.
Foto: Caj Källmalm

Under 2018 har flera företag flyttat från Sävsjö och nu kommer dessa nyheter. Hur känner du kring arbetsmarknaden i Sävsjö?

– Jag känner att det fortfarande är en bra arbetsmarknad men det här visar kanske att vi inte längre befinner sig i högkonjunktur. Marknaden är lite tuffare nu men förhoppningsvis har kommunen möjlighet att hjälpa till genom exempelvis utbildningar på Aleholm.

Relaterat: Snart försvinner Trelleborg från Sävsjö

Stefan Gustafsson är ändå försiktigt optimistisk till att man ska hitta lösningar. I fallet med MidTrailer ser tillbaka på hur lediga fabrikslokaler tidigare har fyllts med ny verksamhet relativt snabbt och han tror att det är möjligt även i det här fallet.

Annons

– Ska man se något positivt så är det att jag tror att det ska gå bra att hitta en ny verksamhet till en så bra fabrikslokal som detta i Sävsjö. Nu får kommunens näringslivsbolag ta kontakt med dem och vara en partner i den mån det är möjligt. Även för att hjälpa till att hitta en annan verksamhet till lokalerna.