Jönköping

För snart ett år sedan blir det klart att det nya konceptet H&M Home och H&M flyttar ihop i Smedjegallerian. För H&M betyder det att butiken flyttar en bit längre upp på andra sidan gågatan. Totalt får den nya butiken 3 000 kvadratmeter.

Enligt uppgifter till tidningen skulle nya H&M Home och H&M ha öppnat på Black Friday den 23 november. Nu skjuts öppningen upp en vecka till den 30:e november.

Ombyggnaden av lokalerna i Sesamgallerian har gjorts av H&M och det lokala fastighetsbolaget Tosito tillsammans.

– H&M har bestämt utformningen. Nu är vi positivt spända på den här satsningen. Det blir den enskilt största butiken i Jönköpings city, säger Tositos vd Tommy Fritz.

Det nya konceptet innebär att inredning samsas med kläder och skönhetsprodukter. Det nya konceptet finns idag på ett 30–tal platser i Sverige.

Det är ännu inte klart vad som ska hända i H&M:s gamla lokaler efter flytten till Sesamhuset. Enligt Peder Karlén, Regionchef på Ekblads Fastigheter, är målet att det ska bli två till tre butikslokaler på bottenplanet.

– Vi har inlett diskussioner med intressenter. När det gäller andra våningen är det en öppen fråga om det ska bli butiker eller kontor som det har varit tidigare, säger Peder Karlén.