För ett par veckor sedan förlorade Erik och hans hustru Melinda sitt barn som skulle ha fötts i april. 27-åringen tog ett kort avbrott från hockeyn men spelade sedan vidare och i måndags fanns han på isen när Ottawa tog emot Winnipeg i Canadian Tire Centre.

Matchen var den sista på hemmaplan för säsongen och efter slutsignalen tog Karlsson med sig matchpucken. Sedan tidigare har det under en längre tid spekulerats om att stjärnbacken är på väg bort från Ottawa och många tolkade tilltaget som att Karlsson hade gjort sin sista match på hemmaplan, att han ville ha med sig pucken som en souvenir.

– Nej. Jag var längst ner på isen och såg att den låg där och bara tog den. Att det var sista hemmamatchen för säsongen har jag inte tänkt på förrän nu när ni frågar, svarade Karlsson till lokala medier efter matchen enligt Sportbladet.

Ottawa kommer att missa slutspel och på onsdagen kom beskedet att Landsbrokillen inte följer med på sitt lags tre matcher långa bortaturné som återstår av grundserien. Det innebär att Karlsson avslutar säsongen i förtid.

”Efter den tragiska händelsen då paret förlorade sin son Axel, väljer den svenske stjärnbacken att vara med sin hustru Melinda hemma i Ottawa”, skriver NHL på sin hemsida.

Annons