Precis som tidigare försäsonger spelar Taif träningsturneringen Sandströms Trophy.

För Taifs del inleds turneringen med bortamatch mot Vimmerby under måndagskvällen och avslutas med bortamatch mot Västervik på onsdag. Matchen mot Västervik kan ses av tidningens premiumkunder på våra nyhetssajter. Matchen börjar 19.00.

Inför cupmatcherna tog vi ett snack med Taif-kaptenen Filip Petersson som är imponerad över hur laget byggts till den här säsongen.

– Jag tycker vi är ett bättre lag i år än förra säsongen. Det är en känsla jag inte haft tidigare i Taif, men nu är det verkligen bra killar som kommit in och det har förstärkts på rätt positioner, säger han.

Framför allt tror han att konkurrensen i laget kommer gynna laget i längden.

– Vi har många spelare på varje position, precis som förra säsongen. Det är alltid någon som vill åt din speltid och det gör att ingen kan luta sig tillbaka och vara nöjd.

Däremot varnar Filip Petersson också för den där känslan av mättnad efter framgångarna i våras.

– Jag tycker vi är ett bättre lag, men det betyder inte att det kommer gå bättre. Det är upp till oss att få ihop det nu.

Taif har spelat tre träningsmatcher med varierande resultat så här långt. Att det nu handlar om cupmatcher spelar kanske inte så stor roll – då tittar Petersson hellre på vilka lag de ställs emot.

– Vi vill alltid vinna mot Vimmerby. Det är alltid en fördel att sätta sig i respekt på försäsongen när man möter en motståndare som man även har i serien. Gör vi bra ifrån oss sitter det givetvis i bakhuvudet även när det blir seriespel, säger han.

Annons

På onsdag, när Taif ställs mot Västervik, finns förstås inte samma rivalitet som mot Vimmerby. Däremot är den matchen ett gyllene tillfälle för Taif-spelarna att spänna musklerna mot spelare som till vardags håller till på en högre nivå.

– Det är alltid kul och ger energi att möta spelare som är på en annan nivå och förhoppningsvis kunna matcha dem, säger Petersson.