Enligt uppgifter från personalen har tre bärbara datorer försvunnit i samband med inbrottet. Personalen som anlände på morgonen möttes av synen av ett krossat fönster.

Gärningspersonerna har tagit sig in i skolan genom att krossa en fönsterruta till ett arbetsrum för personalen där datorerna förvarades.

Polisen tog emot en anmälan om inbrottet vid 02.45-tiden på natten. Därefter inleddes sökandet efter gärningspersonerna.

Annons

– Man inledde en jakt efter gärningspersonerna, där bland annat polis, väktare och räddningstjänst deltog, säger Nils Rydberg, vid polisen på Höglandet.

Sökandet ledde dock inte till något gripande. Tjuvarna var fortfarande på fri fot under onsdagsförmiddagen.

– Man anträffade en laptop utmed flyktvägen, säger polisen.

Datorn ska, enligt polisen, tillhöra Hubbarpsskolan.

– Det verkar som att de varit ute efter datorerna och blivit skrämda av larmet, men det är bara sådant man kan spekulera i. Vi har i alla fall inte upptäckt någon skadegörelse eller att något annat saknas från skolans lokaler, säger Christina Stigenhed, rektor på Hubbarpsskolan.

Tidigt på morgonen var fastighetsskötare på plats och satte upp en pappskiva över den krossade rutan.

Har ni pratat med eleverna på skolorna?

– Klasslärare och personalen på fritids har informerat om det som hänt och svarat på eventuella frågor. Det är självklart jättetråkigt när något sådant här händer, säger Christina Stigenhed.