HV hängde inte alls med från start, drog på sig några utvisningar och Leksand gjorde först 0–1 i fem mot tre och sedan 0–2 i spel fem mot fyra. Strax före periodvilan ökade Ilze Bicevska på till 0–3 och det var dessutom helt välförtjänt.

Fakta: Riksserien

HV71–Leksand 3–6 (0–3, 3–2, 0–1)

Mål, HV: Jenni Asserholt 3.

Leksand: Wilma J..

Fakta: Riksserien

HV71–Leksand 3–6 (0–3, 3–2, 0–1)

Mål, HV: Jenni Asserholt 3.

Leksand: Wilma Johansson 2, Ilze Bicevska 2, Elin Lundberg, Kajsa Armborg.

Utv, HV: 8x2. Leksand: 7x2.

Domare: Christofer Svensson.

Publik: 58.

— Ja, det var ju där det avgjordes, konstaterar HV:s lagkapten Jenni Asserholt.

Det skulle bli även 0–4 i inledningen av andra perioden innan Asserholt och HV inledde operation upphämtning.

Annons

Först dundrade HV-kaptenen in 1–4 i power play, sedan styrde hon in nästa mål i numerärt underläge för att sedan göra även 3–4. Ett äkta hat trick av Asserholt och HV var på gång medan Leksand var rejält skärrat.

— Synd att de fick göra 3–5 i slutet, säger Asserholt.

I och med det målet gick luften ur HV, som i sista perioden inte riktigt orkade lyfta upp spelet och etablera tryck så som man hade gjort i mittperioden.

— Det går alltid att spekulera i varför vi startade som vi gjorde men det har varit mycket skador och en del annat. Det grundläggande är ändå att varje spelare är där och så var det inte riktigt i första perioden, tycker Asserholt.

— Men sedan lyfte vi oss i andra perioden och gjorde i alla fall ett bra försök. Vår styrka tidigare har varit att gå samman som ett lag och det gjorde vi då. Men totalt sett är vi inte riktigt nöjda med den här insatsen.

HV hade chans att koppla rejält grepp om fjärdeplatsen men på grund av förlusten är Leksand nu bara en poäng bakom och har dessutom en match mindre spelad.

Den här veckan möter HV topplagen Djurgården och Linköping och då lär det definitivt inte hålla att lämna handicap till motståndarna.