I dagarna inleder gymnasiet arbetet för att så småningom kunna certifieras som Motorbranschcollege. Det innebär en kvalitetsstämpel och garanti för att skolan uppfyller de krav som motorbranschen ställer. Bakom certifieringen står Motorbranschens arbetsgivareförbund och IF Metall.

– Vi ser fram emot att följa Holavedsgymnasiets certifieringsarbete, säger Jonas Hehrne, projektledare i ett pressmeddelande.

– Motorbranschcollege innebär ett strukturerat samarbete mellan skola, motorbranschens företag och fack för att stärka utbildningskvaliteten, öka attraktionskraften för utbildningen och i slutändan säkra kompetensförsörjningen.

”God kvalitet”

Cecilia Axelsson, rektor på skolan säger:

– För oss på Holavedsgymnasiet är det viktigt att vi kan möta branschens behov och krav och att vi kan erbjuda våra elever en utbildning med god kvalitet.

Tidigare i år gjorde nystartade vård- och omsorgsprogrammet en ansökan om att få bli college.

Tranås vill ingå i vård- och omsorgscollege Höglandet som består av Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda. De samarbetar även med exempelvis privata arbetsgivare och fack. Arbetet med certifieringen ska genomföras under våren 2018.