Intresset för bostadsrätter i Tranås var länge svalt.

Så är det inte längre.

– Vi har märkt en väldigt stor skillnad bara på det senaste året, säger Patrik Ekman på Svensk Fastighetsförmedling.

Priserna upp

Vilket också betyder att priserna gått upp rejält.

– Det som stuckit iväg allra mest är tvåorna. Där är det ofta högre pris per kvadratmeter än på ettorna, vilket är lite ovanligt.

Men det är även många som letar efter treor.

Det är en förklaring till att de två hus som planeras på fastigheten Norra Missionen intill Åhlénshuset domineras av tvåor och treor.

28 treor

Husen, fyra respektive fem våningar höga, ska rymma 28 treor, 14 tvåor, 8 fyror och 4 ettor. Under husen blir det garageplatser för de boende.

Annons

I förra veckan sattes en stor reklamskylt upp på husväggen vid parkeringsplatsen. Och redan har folk börjat höra av sig.

– Vi har säkert fått ett tiotal förfrågningar. Men än så länge försöker vi bara fånga upp intresset. Själva säljstarten är egentligen inte förrän i samband med Tranåsmässan i september.

Inflyttning 2019

Om allt går som planerat blir det byggstart nästa sommar och klart för inflyttning 2019.

Det är Pålssons Bygg i Huskvarna som bygger husen. Och det var de som hörde av sig till kommunen i jakt på lämplig tomt.

I torsdags kom statistik som visade att försäljningen av villor är rekordlåg. I hela landet var det en minskning med 17 procent jämfört med 2016.

Det ser likadant ut i Tranås.

Men det kanske finns en ljusning.

Patrik Ekman hoppas att de nya bostadsrätterna ska få fart på den tröga villamarknaden.

– Där är det ett låst läge. Vi har många som är intresserade av att köpa villor, men det är få projekt ute på marknaden. De som sitter på villorna har hittills inte haft så många alternativ om de vill ha ett annat boende centralt i Tranås.