1. Jönköping, Konungsö 9. Pris enligt anbud: 1 995 000 kronor. Annonsklick: 6358

Detta är toppen på veckans ”klicklista” över populära villor till salu hos Hemnet. Söker du ett hus med massor av äldre charm? Då finns denna fastighet med anor från mitten av 1800-talet. Enligt mäklaren är detta inget mindre än en ”lantliga dröm mer charm och historia än de flesta fastigheter”.


Foto: Fastighetsbyrån

2. Nässjö kommun, Skångesbo. Pris enligt anbud: 2 250 000 kronor. Annonsklick: 4855

Detta hus beskrivs av mäklarna som en idyll på landet men ändå med cykelavstånd ner till Solberga samhälle och bara några minuters skogspromenad ner till badplats. Villan ska vara både mysig och i mycket gott skick. Till huset finns så klart en verkstad och garage.

Nyarpsgatan 2A, Jönköpings kommun
Foto: Fastighetsbyrån

3. Bankeryd, Nyarpsgatan 2A. Pris enligt anbud: saknas. Annonsklick: 4527

Annons

Här är en vacker, totalrenoverad herrgårdsdröm från 1930 med någon minut till Bankeryds centrum och bara tio minuter med tåget till Jönköping, enligt mäklaren.

Från början var arkitekten inspirerad av de västgötska herrgårdarna Bo ståndsmässigt med massa utrymme för stora familjen. En bilälskare som gillar att bada kommer även att gilla detta hus. Här finns nämligen badrum på varje våningsplan, även i källaren. Det finns ett stort garage med klinker på golvet för att kunna spola av bilen smidigt och en carport.


Foto: Svensk Fastighetsförmedling

4. Jönköping, Järstorp 28. Pris enligt anbud: 2 500 000 kronor. Annonsklick: 4305

Detta röda hus med vita knutar beskrivs som en charmig villa med ett fint läge nära centrala Jönköping. Läget är högt och fint med sol så gott som hela dagen. Det stora köket rymmer hela släkten.

På tomten finns också en stor förrådsbyggnad. ”En villa som måste upplevas på plats för att se hur fint den ligger,” beskriver mäklaren.Foto: Svensk Fastighetsförmedling

5. Värnamo kommun, Fryele Prästgård. Pris enligt anbud: 12 500 000 kronor. Annonsklick: 4278

Den gamla prästgården från 1870-talet är välbevarad med charm och karaktär men har också alla moderna bekvämligheter. Trädgården liknar mer en park och här finns betesmark på hela tre hektar.

Den stora trädgården sköts av två Automovers som du får på köpet. På tomten finns även en fristående äldre lada som för närvarande används som garage och förråd. För den golfintresserade står Värnamo Golfklubbs 27-hålsbana till förfogande cirka 4 kilometer bortFoto: Fastighetsbyrån

6. Jönköpings kommun, Åbolidsringen 60. Pris enligt anbud: 6 250 000 kronor. Annonsklick: 4073

Detta hem bjuder på spännande arkitektur, lovar mäklaren. Villan är lösvirkesbyggd i ett plan med vattenburen golvvärme. Här finns ljus och enorm rymd.

Trädgården är en av de största i området och är fint inramad med uppvuxna häckar. I området finns vacker natur och ändå är det nära Jönköpings centrum.


Foto: Svensk Fastighetsförmedling

7. Hovslätt, Ekbackavägen 10. Pris enligt anbud: 3 500 000 kronor. Annonsklick: 3971

Mäklaren lovar en mycket välplanerad och välskött villa. Här finns 4-5 sovrum, stora umgängesytor, bastu, dubbelgarage, öppna spisar och en trädgård som beskrivs som makalös.


Foto: Länsförsäkringars Fastighetsförmedling

8. Räfsnäs, Storlomsvägen 45. Pris enligt anbud: 595 000 kronor. Annonsklick: 3928

Natur, sjö samt avskild fantastiskt tomt, uppger mäklaren. Köket är vinterbonad och här finns en stuga med rum för det större sällskapet.

Planlösningen i stugan är öppen och ljus med ett stort rum uppdelat i sällskapsdel och sovplats. Från soffan finns en fantastisk utsikt mot sjön och trädgården. Med en stegen tar man sig lätt till loftet som kan inredas som sovplats för ett par kompisar för övernattning.


Foto: Fastighetsbyrån

9. Tranås, Magersjö 1. Pris enligt anbud: 2 400 000 kronor. Annonsklick: 3727

Underbart charmigt är detta härliga hus byggt i slutet av 1800-talet, enligt mäklaren. Villan ligger vid Högstorpasjön och har en fantastisk trädgård sju kilometer utanför Tranås.

Vid huset finns en isolerad vinterträdgård där man kan odla vinrankor, citron och annat.


Foto: Bjurfors

10. Huskvarna – Petersberg, Myrstigen 9. Pris enligt anbud: 3 250 000 kronor. Annonsklick: 3405

Detta är en ett välbyggt Myresjöhus med sol hela dagen och med en barnvänlig tomt i ett ännu vänligare kvarter.