Kai Wärn kommer att fortsätta som senior rådgivare åt styrelsen under 2020.

Henric Andersson, 46, som i dag är bosatt på Ekerö utanför Stockholm har jobbat inom Husqvarna-koncernen i drygt 20 år, senast inom Construction Division som riktar sig mer mot byggindustrin än konsumenter. Han är utbildad civilingenjör i Industriell ekonomi vid Linköpings universitet.

Stark ledare

— Henric är en stark och välrenommerad ledare med starkt affärs- och teknikfokus. Han har en väldigt bred erfarenhet inom gruppen, säger Husqvarnas ordförande Tom Johnstone i det pressmeddelande som släpptes på måndagseftermiddagen.

Husqvarna Group har cirka 1500 anställda i Huskvarna och drygt 13 000 i hela världen.
Foto: Privat

Tom Johnstone tackar också Kai Wärn för en god insats.

— Jag och hela styrelsen vill rikta ett stort tack till Kai för hans ledarskap av Husqvarna Group sedan 2013 och det mycket fina arbete han har utfört. Resultaten kan tydligt ses i perioden både i den finansiella utvecklingen och totalavkastning för aktieägarna, säger Tom Johnstone.

FOTNOT: Tidningen har försökt nå Henric Andersson utan att lyckas.

Har 13 000 anställda

Husqarna grundades i Huskvarna 1689. I dag är Husqvarna Group en världsledande tillverkare a..

Har 13 000 anställda

Husqarna grundades i Huskvarna 1689. I dag är Husqvarna Group en världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel.

Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna.

Nettoomsättningen 2018 uppgick till 41 miljarder kronor och koncernen har cirka 13 000 medarbetare i 40 länder, varav ungefär 1500 i Huskvarna. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Annons