– Jag gör det här för att skapa intresse för sporten och årets säsong.

– Det finns många i våra trakter som gillar speedway och jag hoppas att en del av dem ska hitta till Asby på lördag, säger Pascal Lindh, vars speedwaymuseum är väl värt ett besök för alla som gillar speedway och att frossa idrottsnostalgi.

Under helgens träff kan besökarna förutom att botanisera i museets myller av matchprogram, foton, souvenirer och tävlingsställ ta del av en minimässa, där man kan prata med en av dagens unga förare, titta på klassiska speedwaycyklar från förr och köpa motordelar och speedwayfoton. Det blir även fika och korvförsäljning.

Alexander Woentin från Hjältevad är en av landets mest lovande unga förare. Han medverkar i helgens Before season-event i Asby.

– Woentin speedway racing-team kommer att vara på plats hela dagen, vilket är jättekul.

– Det ger besökarna möjlighet att få en inblick i dagens speedway och hur Alexander Woentin ser på kommande säsong. Han kör ju numera för Smederna och det ska bli spännande att följa honom i år, säger Pascal Lindh.

Hjältevadssonen Alexander Woentin hör till landets mest lovande förare. Han visade framfötterna redan under sin tid i Vetlanda och är välkänd för Höglandspubliken.

– Jag hoppas det blir en trivsam heldag på museet med mycket speedwaysnack, säger Pascal Lindh.

Asby speedwaymuseum, som återfinns i samhällets nerlagda skola, är väl värt ett besök för alla som gillar speedwaynostalgi.
Foto: Arkiv

LÄS MER: De öppnar speedwaymuseum i Asby

Annons