En ny säsong står för dörren.

Tranås AIF har återigen ny huvudtränare, under den kommande säsongen är det Charles Franzén som ska leda Taif.

Han anlände med isen och är nu på plats i hockeyettan–klubben, som under måndagen genomförde sitt första riktiga ispass för ishockeysäsongen 2016/2017.

– Jag kom ner i söndags, då kände grabbarna lite på utrustningen på isen och i dag måndag körde vi på, säger 52-åringen som i fjol tränade Östersund och fortsätter:

– Jag har gått och laddat för det här nu i några månader, har längtat efter att få komma ner och sätta tänderna i laget.

Och i vinter vill du att Taif-fansen ska få se en anfallsinriktad ishockey, där ni spelar med hög fart och gör få misstag i defensiven?

– Ja, det är väl som de flesta tränare. Jag vill spendera mest tid i anfallszon, samtidigt måste man ha ett väl fungerande försvarsspel.

– Mycket handlar om att få gruppen att enas och att den ska tycka att vi spelar på rätt sätt. Vi börjar kolla på vårt försvarsspel i morgon tisdag. Vi har lite över en vecka till första matchen och innan dess är det meningen att vi ska ha snuddat vid varje zon.

Hur vill du spela försvarsspel?

Annons

– Jag kommer att spel aggressivt. De flesta moderna försvarsspel handlar mycket om att överbelasta, att vi är fler än motståndaren och att vi vinner puck och kan ställa om snabbt, säger Franzén.

Franzén kommer att bo själv i en lägenhet i Tranås. Flickvännen bor i Stockholm och sonen Robin Gartner i Karlskrona där han spelar för Karlskrona HK i SHL.

– Får jag en dag ledigt kanske jag åker hem till Stockholm och spenderar dagen där. Robin fyller 28 nu i höst och har sitt i Karlskrona. Vi ringer och pratar med varandra och försöker ses när vi kan, det är inte så långt mellan Tranås och Karlskrona. Det var längre från Östersund.

Hoppas se alla

Vad är det då för typ av ledare som kommer att stå i Taif-båset till vintern? Tidningen lät honom svara själv:

– Min ledarstil är att vara rak och ärlig, jag ställer höga krav på alla oavsett efternamn. Jag hoppas att alla känner sig sedda varje dag, både på träning och match. Jag hoppas att ingen åker härifrån och undrar om jag såg dem den dagen.

– Jag bockar av alla på mitt sätt. En del tar jag innan träningen, en del när de kör tvånudd, någon tar jag i båset och några efter träningen i omklädningsrummet. Jag hoppas att alla får känslan att jag sett dem.

Har du valt kapten?

– Nej, det har jag inte. Sebastian Ottosson var kapten i fjol och inledningsvis kommer jag inte göra någon förändring där. Men han har tagit tag i bitarna hittills. I går hade vi en träning som inte var tränarledd och då tog han tag i det och ledde övningar, så där finns det helt klart pondus.

Annars såg det piggt ut på isen i Stiga arena. Med tanke på att det blott var andra gången laget var på is så såg det bra ut.

– Det är tunga ben, konstaterade hemvändaren Albin Torstensson efter träningen och fortsatte:

– Men det är riktigt kul att vara igång igen.