Den sjätte maj tidigare i år begärde en polispatrull förstärkning till Storgatan i Tranås. Anledningen var att en fordonskontroll skulle genomföras av en bil vars ägare tidigare gjort sig skyldig till grova brott.

När poliserna närmade sig bilen flydde en av personerna från platsen. Den 35-årige mannen, som är hemmahörande i Stockholmsområdet, hittades senare hukande bakom en bil och kunde då gripas.

Inledningsvis uppgav mannen att han hade flera gram hasch på sig och att det var anledningen till att han tog till flykten. Poliserna köpte dock inte den versionen och efter att ha letat längs mannens flyktväg hittades ett vapen som togs i beslag.

Vapnet på sig dygnet runt

Mannen erkände senare i förhör att det skarpladdade vapnet var hans, men någon licens hade han inte för det. 35-åringen har även uppgett att han har vapnet på sig dygnet runt i självförsvarssyfte.

Dessutom förekommer mannen under 36 avsnitt i belastningsregistret och därför anser tingsrätten att vapnet kan anses ha förekommit i kriminella miljöer.

Så sent som i juni 2017 dömdes mannen till fängelse för bland annat vapenbrott och därför handlar det nu om ett återfall.

Annons

2,5 års fängelse

35-åringen har erkänt vapenbrott av normalgraden, men tingsrätten dömer honom för grovt brott. Straffet blir 2,5 års fängelse och han kommer att vara fortsatt häktad tills domen vinner laga kraft.

Relaterat: Man sprang från polisen i Tranås – skarpladdad revolver hittades längs flyktvägen
Relaterat: Polisen utreder grovt vapenbrott i Tranås – bilist försökte fly till fots