Det är riksfinalen i Teen Cup för juniorspelare mellan 13 till 16 år som spelas i Tranås.

– Det är kul att det avgörs två stora golftävlingar på kort tid i lilla Tranås, säger Bo Johansson i Tranås GK, som är tävlingsledare i SPF-golfen.

200 deltagare

Förbundsmästerskapet för SPF Seniorerna spelas den 16-17 augusti och tävlingen avgörs på två golfbanor, i Tranås och i Gränna. Kontakt Tranås arrangerar mästerskapet tillsammans med Skärstad-Ölmstad.

200 deltagare är anmälda och tävlingen är öppen för alla medlemmar i SPF Seniorerna som fyllt 60 år. Deltagarna kommer från hela landet, från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder.

– Det är många duktiga spelare med lågt handicap som kommer hit, säger Johnny Gullquist i Tranås GK.

Johnny är en av 16 hemmaspelare i mästerskapet och det krävs två bra golfdagar för att ha chans att hävda sig i toppstriden.

Han visade fin form tidigare i veckan i en klubbtävling.

– Ja, spelar jag lika bra har jag chansen. Varenda putt gick i, berättar Johnny Gullquist.

Fem klasser

Deltagarna spelar 36 hål, 18 hål på vardera bana, och mästerskapet är indelat i fem åldersklasser, D60, D70, H60, H70 och H80. Det finns även en mixedklass med 31 anmälda par.

– Vi började faktiskt planera för den här tävlingen redan för två år sedan och nu är vi redo att köra igång mästerskapet, säger Lars Westin, representant för Skärstad/Ölmstad.

Annons

Trots sommarens värme och torka, är golfbanorna i Tranås och Gränna i förvånansvärt bra skick.

– Vi har fördel av att vi kan ta vatten från sjön Sommen, samtidigt som banpersonalen har gjort ett fantastiskt bra jobb, säger Bo Johansson.