I ett pressmeddelande meddelar Trafikverket att de ställer in tågtrafiken på följande sträckor:

Jönköping–Värnamo–Halmstad och Nässjö–Värnamo–Halmstad. Trafikverket uppger även att fler sträckor kan komma att ställas in, beroende på hur vädret utvecklas sig under onsdagen.

Annons

— Vi följer väderutvecklingen noga och höjer vår beredskap vid behov. Att vi stänger vissa sträckor beror på träd som kan falla ner över kontaktledningarna och göra järnvägssträckorna strömlösa. Vi vill såklart inte riskera att resenärer blir sittande på ett strömlöst kallt tåg mitt i vintern, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson i pressmeddelandet.

Enligt en preliminär prognos beräknas tågtrafiken rulla igen på alla sträckor vid lunchtid på torsdagen. Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta sina resebolag för vidare information hur man eventuellt påverkas.

På Jönköpings länstrafiks hemsida står det att ersättningstrafik är beställd till alla inställda sträckor och ersättningstrafiken kör i den mån väglaget och vädret tillåter.

Innan järnvägssträckorna öppnar igen kommer de att besiktigas.

SMHI har utfärdat en klass 2-varningar för snöfall för Jönköpings län söder om Vättern, västra delarna av Jönköpings län, och västra delarna av Kronobergs län. Det kan bli besvärligt väder med kraftigt snöfall och hård blåst.