Polisen gick på måndagsmorgonen ut med en varning för besvärligt väglag. Man rekommenderade trafikanterna att anpassa körningen, hålla låga hastigheter och långa avstånd till framförvarande bilar.

Strax innan klockan 07 körde en bil ner i diket på länsväg 132 i Aneby. Ingen person ska ha skadats men bilen fick bärgas.

Ungefär samtidigt inträffade en älgolycka på väg 976 vid Lommaryd utanför Aneby. Inte heller här ska någon person ha kommit till skada.

Annons

En timme senare, klockan åtta, ska en bil ha kört in i en trädgård på Koltorpsgatan i Nässjö. Ingen person skadades i olyckan.

Tidigare under morgonen, vid klockan 06, inträffade en singelolycka på väg 128 öster om Bodafors.

– En bil har åkt av vägen i halkan och kört in i ett träd, säger Kenneth Hermansson, inre befäl på räddningstjänsten.

Ingen person ska ha skadats i olyckan men bilen fick bärgas från platsen.

Strax därpå inträffade ytterligare en olycka på väg 32 mellan Sunhult och Marbäck i Aneby kommun. Här ska två bilar ha kört i diket och en av bilarna ska ha landat på taket. Två personer ska vara inblandade i olyckan men ingen ska ha skadats.

Vid klockan 03 på onsdagsmorgonen kom ett annat larm om en olycka. Denna gång hade en bil hamnat på sidan i diket vid en fyrvägskorsning i Flisby.

– Jag tror att den har glidit i diket i halkan men det är inga personskador rapporterade, säger Mariana Persson, vakthavande befäl i polisregion Öst.