Hvetlanda Gif har som nykomlingar i division 3 gjort en mycket fin vår och placerat sig på en femteplats inför höstsäsongen.

Men det blir en höstsäsong utan klubbens karismatiske tränare Vladan Ladan.

– För mig ser beslutet enklare ut än vad det gör utifrån, säger Ladan och fortsätter:

– Jag har slitit med kropp och själ för att klubben ska gå framåt. Jag har gjort allt mitt här och nu är det dags för någon annan att ta över, även om inte klubben håller med.

Och som Vladan senare förklarar är det inga resultat eller liknande som ligger bakom beslutet, utan valet att sluta som tränare är endast personligt.

– Min energi är slut för det här, jag är trött inombords och jag behöver semester och det är en längre semester än de här två veckorna, säger han.

Annons

Tränaren meddelade klubben sitt beslut redan i måndags och åren med Vladan i spetsen har verkligen satt sitt avtryck i Hvetlanda Gif.

– Klubben har gjort allt för att stötta mig och övertala mig men till slut fick de acceptera att det är detta jag vill. Man vill absolut inte svika någon men efter att ha tänkt på alla andra i tre och ett halvt år måste jag tänka på mig själv.

Spelarna fick dock vänta på beskedet tills efter dagens match mot Hjulsbro - något som blev en chock för många i truppen.

– Grabbarna var jättechockade, det var ingen av dem som räknade med det, säger Ladan och lägger till:

– Jag har pratat med några spelare efter matchen och det var svårt för dem att förstå, men när jag förklarar för dem så nickar de och verkar ha lite förståelse.

Enligt Vladan har de senaste åren varit hektiska, vilket har lett till att bränsletanken just nu är slut hos Gif-tränaren.

Och för tillfället vet han inte ens själv hur framtiden kommer se ut.

– Just nu behöver jag bara semester. Jag hoppas att jag får tillbaka motivationen och glädjen till fotbollen. Jag vet att jag är eftertraktad redan nu men det är ingen panik med att hitta något nytt. Jag tänker inte på framtiden just nu.

Är dörren fortfarande öppen mellan dig och Gif?

– Våra vägar kommer säkerligen korsas igen på ett och ett annat sätt. Jag har ju koll på spelarna och självklart god kontakt med alla i klubben.

Har du nämnt någon som du kan tänka ersätter dig?

– Inga kommentarer, det får du ta med klubben.

Läs mer om Ladans beslut i måndagens pappersupplaga.