12 juni: På måndagskvällen hittas två äldre personer avlidna i en bostad i den östgötska orten Mantorp, Mjölby kommun. Polisen misstänker att paret dödats och en mordutredning inleds. En vecka efter morden misstänkte polisen att någon tvingat till sig parets kontokort och gjort uttag, skriver Corren. Uppgifterna bekräftas inte av polisen.

28 juni: Efter att en särskild grupp för att ta fram en gärningsmannaprofil skapats, anhålls två personer skäligen misstänkta för morden. Men personerna släpps redan två dagar efter anhållandet och är nu helt avskrivna från utredningen.

Annons

13 juli: Polisen bekräftar flera uppgifter som Corren skrivit om. Rättsläkarna gör bedömningen att paret mördades på söndagseftermiddagen den 11 juni. Gärningsmannen/gärningsmännen har tagit ut pengar från makarnas konto och har använt sig av deras bil. Det bekräftas också senare att paret hade blivit bundna med olika sorters tejp.

September: I början av september går polisen ut med att det borde röra sig om minst två personer som genomfört dådet. Polisen får strax efter träff på den ovanliga tejpen som hade inhandlats hos en återförsäljare i närområdet.

15 september: Mullsjöbon som är i 20-årsåldern anhålls misstänkt för morden. Under helgen genomförs sedan tre förhör med mannen som nekar till brott. Enligt åklagaren har han svarat på de flesta frågor.

18 september: Mannen häktas vid Linköpings tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord.