Mejlet var på engelska, så vi har översatt:

”Om grannarna tycker att de förtjänar att stanna kvar i området och inte vi, bara för att de inte tycker om oss, kan jag inte säga något om det. Enligt min uppfattning har Sverige de trevligaste människorna på jorden och inget kommer att förändra det.

I slutet av dagen, när de inser hur mycket vi respekterar lagen och respekterar dem som grannar, så kommer de att veta att de gjorde ett misstag genom att få oss att känna oss ovälkomna.

Vi kommer inte att ha några invändningar mot något av de nya grannprojekten eftersom vi tror att allt kan lösas genom kommunikation och god vilja, inte genom pappersarbete eller domstol. När jag går till domstol mot mina grannar, känner jag aldrig detsamma för dem igen oavsett vem som kommer att vinna, för jag anser att båda parter förlorar.

I det här landet föredrar vi kommunikation, inte bråk, för oftast handlar det bara om missförstånd. Detta är allt vi har att säga.”

Khawla Almadani svarar senare på ytterligare frågor via mejl och uppger att ägarna inte tänker bosätta sig i Tranås. Byggandet i Tranås ska ses som investeringsprojekt. Uppgifter om att de är bosatta i Dubai dementeras av Almadani.