Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Räddningstjänsten framhöll under torsdagen att det rörde sig om en fullt utvecklad byggnadsbrand i ett magasin. Byggnaden ska vara 20 gånger 40 meter stor, och när första räddningsstyrkan kom till platsen var bygganden övertänd.

Taket hade redan rasat in, och räddningstjänsten fick fokusera på att begränsa branden så att den inte kan sprida sig till det boningshus som ligger 25-30 meter från magasinet.

Det fanns dessutom uppgifter om att det finns gasflaskor inne i byggnaden.

– Det puffar och smäller där inne, så vi misstänker att det är gasolflaskor, säger Tommy Fors, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköpings län.

Man bedömer dock inte att det fanns någon spridningsrisk till huset.

Annons

Enligt räddningstjänsten har tågtrafiken på sträckan Nässjö-Vetlanda stoppats på grund av branden, som rasar precis bredvid spåret. Tågen beräknades kunna gå igen under fredagsmorgonen efter 05.00, men enligt Trafikverket så är streckan fortfarande avstängd på grund av torsdagens brand. I nuläget finns det ingen prognos för när streckan kan öppnas igen, men enligt räddningstjänsten kommer en kontroll av det eldhärjade området göras runt åttatiden under fredagen. Om det kommer resultera i att tågstreckan öppnas igen är oklart.

De tåg som kommer påverkas av detta är, enligt Trafikverket ersatta av buss.

Under torsdagskvällen uppgav räddningstjänsten att det inte finns något hopp för att magasinsbyggnaden skulle klara sig.

– Det är totalt övertänt. Det som brinner får brinna, säger Tommy Fors.

På fredagen informerade polisen om att det förvarades gamla veteranbilar i byggnaden.

”Det handlar om ett högt godsvärde som gått förlorat”, uppger man från polisen.

Räddningsstyrkor från Bodafors, Nässjö och Vetlanda bekämpade branden.

Ingen person uppges vara skadad vid branden.