André Petersson från Strömsnäsbruk i Markaryds kommun är 24 år som vill träffa en härlig tjej att kanske gifta sig med en dag, skriver TV4 i ett pressmeddelande där Bonde söker fru-deltagarna presenterades på torsdagen.

Han är köttbonde och köpte sin gård i Strömsnäsbruk när han var 19 år. TV4 uppger att André är väldigt barnkär och hoppas få egna barn i framtiden.

Inte allt för långt från Smålandsgränsen hittar vi ytterligare en av årets deltagare, nämligen 35-åriga mjölkbonden Alexander Andersson från Dannike strax väster om Borås. Alexander är även barnkär och han tillbringar gärna tid med sina syskonbarn. Han är ”full av energi och har många järn i elden”, skriver TV4 i pressmeddelandet.

Precis som vanligt i det numera klassiska tv-programmet så uppmanas de som är intresserade av att träffa någon av bönderna att skicka brev till TV4, sista ansökningsdag är 12 maj.

Även tidigare år har bönder från Småland deltagit i programmet, bland andra Erik Bäckman, Johan Pettersson och Dennis Andersson. Två av de lokala bönderna – Sebastian Liljeblad (tidigare Davidsson) från Anderstorp, och Andreas Sjöberg från Ydre – har till och med gift sig med tjejer som de fann tack vare programmet.

Annons

Övriga deltagare i kommande säsong är:

• 29-åriga Jennie, häst- och nötbonde i Skultuna, är säsongens enda tjej. Hon är drive..

Övriga deltagare i kommande säsong är:

• 29-åriga Jennie, häst- och nötbonde i Skultuna, är säsongens enda tjej. Hon är driven, smart och omtänksam och har en passion för djur och natur. Hon köpte sin drömgård för några år sedan och hoppas hitta en man som älskar livet på landet och som hon kan bygga en framtid med.

• Oscar, 22, är getbonde i Sala. Han flyttade till sin farmor och farfars gård redan när han var 16 år och han jobbar nu med att förverkliga sina visioner för gården. Oscar är energisk och påhittig och gillar när det händer grejer, och vill träffa en likasinnad tjej som sprider glädje och energi, skriver TV4. I framtiden drömmer Oscar om att erbjuda grön hälsa/rehab till personer som behöver det.

• 28-årige mjölkbonden Pelle från Söderhamn är en glad person som gillar att dansa och åka skidor. Drömmen att bli bonde startade redan när han var tre år gammal. Han vill ha en flickvän att bland annat bolla idéer med och resa tillsammans med och som han kan skämma bort, enligt TV4.

• Jimmy, 37, är en trygg köttbonde från Ankarvattnet i Jämtland. Han jagar och lever nära vildmarken och hoppas hitta en tjej som delar hans intresse för friluftsliv. Jimmy har två barn sedan tidigare och nu längtar han efter att få uppleva kärlek igen.

• 56-årige skogsbonden Ulf, men som vanligen kallas ”Uffe”, bor i Ramstalund utanför Uppsala. Stora intressen är dans och jakt och han önskar hitta en partner som han kan njuta av natur och resor med, och uppleva nya saker tillsammans med. Uffe har tre vuxna barn och fyra barnbarn.