IFK Motalas spelare är hett villebråd i Tranås Bois. Skyttekungen Robin Östh ryktas vända hem, Daniel Axi Strandqvist har redan värvats och nu står Motalas Oskar Thor på agendan.

– Det är i princip klart. Jag ska ner till Tranås imorgon (läs idag) och träffa styrelsen, säger 24-årige Oskar som både kan spela på mittfältet och som ytterhalv.

– Jag har ingen aning vad jag ska spela som för Bois, hade kanske varit kul att gå tillbaka som mittfältare, fortsätter han.

Oskar kom till IFK Motala från Åtvidaberg redan som 15-åring för att gå på Motalas bandygymnasium. Flera lyckade säsonger senare är han nu redo att testa någonting annat.

– Jag känner väl att det är läge att byta klubb för att utvecklas som spelare. Jag har varit i Motala i nio år nu, säger Oskar som ser fram emot den eventuella övergången.

– Det verkar vara ett jättekul lag.

Vad känner du att du kan tillföra till Tranås Bois?

Annons

– Lite kreativitet kanske. Och kämpaglöd. Alla behöver ju det, svarar Oskar.

IFK Motala och Tranås Bois spelar som bekant i samma serie. Oskar kommer därför att tvingas att möta sina gamla lagkamrater.

– Det bli ju speciellt, det blir det. Men det blir roligt att möta de gamla kompisarna.

Du kommer inte att hålla igen när ni möts då?

– Inte direkt men det kommer inte de heller att göra, jag får nästan passa mig, skrattar Oskar.

Tranås slutade på en sjunde plats i årets serie medan Motala blev fyra. I höst drar det igång igen och då tror Oskar på sitt nya lag.

– Det blir nog en väldigt spännande säsong. Bois har varit vassa i år men lite ojämna. Får man bara lite jämnare matcher kan det gå hur bra som helst, säger han.

Kan ni till och med lyckas nå hela vägen till Elitserien?

– Kanske det. Det är inte omöjligt, svarar 24-åringen.

Oskar Thor kommer fortsättningsvis att bo i Motala och därifrån pendla till sin nya klubb. Det återstår att se om Bois hinner värva ytterligare ett par spelare från Motala innan nästa års säsong hinner dra igång.

Sedan tidigare har hittills Marcus Tamminen, Hugo Johansson, Joakim Ekedahl och Emil Törnström skrivit på för vidare spel med klubben.