Under de tre senaste veckorna har en kvinna bott på McDonald's i Vetlanda. Personalen reagerade och har tidigare berättat för tidningen att man varit i kontakt med polis, väktare, socialen, kvinnojouren och kyrkan utan att få kvinnan att flytta från hamburgerrestaurangen.

En unik situation

Nu har hon enligt uppgifter fått ett tillfälligt boende av socialtjänsten.

Annons

— Jag kan bekräfta att vi har erbjudit henne ett boende, ett tillfälligt boende. Vår ambition är att hitta en lösning och vi försöker anstränga oss för en hållbar lösning, berättar socialnämndens ordförande Hans Toll.

Enligt McDonald's presschef Alexandra Hempel Svenonius är situationen med att kvinnan bott på restaurangen en unik händelse som inte har inträffat på deras restauranger tidigare.

Vill bo i Vetlanda

Kvinnan, som är hemmahörande på annan ort i Sverige, hade från början tagit sig till Vetlanda eftersom hon hade en bekant här. Medan hon ”bott” på McDonald's har hon blivit anmäld för olaga intrång då hon natten till måndagen försökte ta sig in på restaurangens bakgård.

Hon har blivit erbjuden en biljett hem till orten hon kommer ifrån utav polisen men kvinnan har bestämt sig för att bosätta sig i Vetlanda.