Häromdagen spekulerades det i att David Ojamäe var på väg till Tranås AIF eftersom han själv och hans syster börjat följa klubben på Instagram.

– Det är en spännande spelare som vi har koll på och som vi har haft kontakt med men det har vi också haft med flera andra spelare, sa klubbchefen Stefan Fransson när han konfronterades med namnet.

På torsdagen blev värvningen av 20-åringen officiell.

– David är en högerfattad, offensiv och skridskostark forward med bra skott som jobbar hårt över hela banan. Han driver gärna mot mål för att själv vara ett hot men även för att bana väg för sin medspelare. Han kommer att passa in perfekt i vår grupp med sin stora vilja att bli bättre varje dag. Han har tillbringat sista junioråret i USA där han spelat många matcher och är bra skolad i Brynäs, säger Fransson till Taifs hemsida.

David Ojamäe har Skutskärs SK som moderklubb och har sedan juniortiden i Brynäs spenderat en säsong i Amarillo Bulls i NAHL, den näst högsta juniorligan i USA.

Med värvningen av Ojamäe är Tranås AIF:s forwardssida komplett. Klubben meddelar att det eventuellt ska in en back till innan lagbygget till kommande säsong är färdigt.

Annons

Relaterat: Ny storvinst för Tranås AIF: "Har ett eget kapital på en miljon"
Relaterat: Här är Taifs nya målis: ”Ser honom som SHL-målvakt inom två år”
Relaterat: Forwarden lämnar Taif – klar för rivalen
Relaterat: Fransson om konkursbeskedet: ”Inte hört något annat”
Relaterat: Rankning: Så bra står sig Taif i konkurrensen i Hockeyettan