Ängsviolen i Kvarnarp är bara ett av flera bostadsområden i Eksjö som står i färd med att blomma ut. Med ett lovande intresse från marknaden känns det som om en byggstart är tämligen nära förestående. Det menar Marcus Taberman från bostadsutvecklingsföretaget F4H bostäder, tidigare Park & Villas, som ligger bakom projektet.

— Intresset har varit helt fantastiskt, berättar han om de två veckor som gått sedan försäljningen på nytt öppnades upp efter ett par månaders vila.

Byggplanerna ändrades

Anledningen till uppehållet är att man har tänkt om en smula. När projektet i höstas först sjösattes var meningen att man i en första etapp skulle bygga tolv radhus. Efterfrågan på lägenheter visade sig dock vara större än beräknat och därför stuvade man om. Första etappen består nu av åtta radhus och åtta lägenheter, alla bostadsrätter. Försäljningen sker nu också med hjälp av ny mäklare, Mohv i Jönköping.

Annons

— Det fanns ett jätteintresse för lägenheter i Eksjö och vi var lyhörda för vad marknaden ville ha. Vi ville också göra lite mindre etapper för att snabbare kunna komma till byggstart och få ett snabbare avslut. Det blir bättre för både oss och för de som vill flytta in, säger Taberman.

Senast första maj

I nuläget är sex av bostäderna tingade av köpare och så snart tolv är bokade kör man igång bygget. Senast den första maj.

— Om intresset fortsätter i den här takten tror jag vi kan börja tidigare. Vi siktar på inflyttning i slutet av hösten.

I dagarna placerade man dessutom ett tillfälligt kontor på platsen med syftet att lättare kunna ge intressenter information om området.

— Det är för att kunna ta kunder till platsen och visa och ge dem en upplevelse av hur området kommer att se ut. Där kommer också finnas en brevlåda med broschyrer om projektet så om man vill är man välkommen ut för att bara kika, säger Taberman.