Wilma Thörnkvist fick redan under årets säsong debutera i allsvenskan med Linköping FC när hon fick hoppa in mot Kvarnsveden i september.

Nu står det klart att flyttar upp Tranåstalangen i A-lagstruppen.

– Klubben satsar ungt och vi är två tjejer som flyttas upp. Det är en fin chans att utvecklas och det känns jättekul, sedan kan jag ju fortfarande vara med och träna och spela med F19-laget vilket känns jättebra, berättar Wilma för tidningen.

Wilma är fostrad i Tranås FF och tog steget till Linköping inför förra säsongen där hon främst har tillhört F19-laget. Men periodvis har hon under sommaren och hösten tränat med seniorlaget.

Annons

– Wilma är en spelare som har haft en explosionsartad utveckling sedan sommaren då hon började träna med A-truppen. Det som är mest spännande med Wilma är hennes förmåga att förstå spelet och hon har verkligen visat framfötterna de gånger hon varit med A-laget i både träning och match. Wilma är en spelare med stor potential och det ska bli mycket spännande att få följa Wilma i framtiden, säger sportchefen Martin Sjögren till klubbens hemsida.

Wilma är också en stor talang i bandysporten och att LFC nu flyttar upp henne i A-truppen påverkar inte hennes bandyspel den här säsongen.

– Jag kommer spela för Nässjö/Tranås och Bois U-lag och även gå i skolan här i Tranås. Sedan får vi se hur det blir i framtiden.

Helgens premiär för Nässjö/Tranås mot Hammarby på lördag missar hon dock.

– Jag ska åka till Vänersborg och spela Cup kommunal med Smålands 00-lag så det blir fotboll istället den här helgen.