Annons

Annons

Annons

Tranås

Läsartext
Vernissage för Karin Almlöfs utställning i Tranås

Detta är en läsartext.

Karin Almlöf framför sin målning Berget som också är en hoppfull hyllning till alltings rörelse då det minner om det sedimentprov som tagits i sjön Strien. Prover som visade växtligheten 10 000 år bakåt i tiden.

Bild: Privat

Annons

Ett välkänt namn gästar Piratenhuset under tiden 15 september till 1 oktober. Drygt 30 verk i varierande format, mest gicléetryck men också några stora och fantasieggande akrylmålningar visas.

Karin Almlöf, född 1959, har som de flesta förstår form, färg och skapande i blodet då hon från barnsben hela tiden fått vara i sin far Bertil Almlöfs ateljé och fritt fått leka och pröva sig fram med penslar och färger.

Annons

Annons

Studier på Konstfack och examen i grafisk design har lett fram till ett omväxlande skapande som utöver målningar också visat sig i så udda material som handtuftade mattor – där en av de större i dag hänger på Folkungaskolan i Linköping, men framförallt i formgivning av konstböcker på det egna förlaget som Karin ägnat sig åt i snart 40 år.

Sedan 25 år bor och verkar Karin i prästgården i Hägerstad, utanför Rimforsa, och det är från dess fönster som sjön Strien och dess stränder bjuder på ständigt nya nyanser och utmaningar.

Från den första egna utställningen 1982 löper en välfylld utställningslista på i huvudsak svenska gallerier.

Karins bilder fångar och inspirerar även andra konstformer, något som besökare under vernissagen på fredagen också får uppleva, då saxofonisten Per Thornberg för första gången framför sin Waves.

Tranåsbygdens konstförening öppnar således höstterminen med en livsbejakande fantasi där dimma, luft och vatten för en sekund fångas på duken.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan