Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Kan Parkhallen bli en ungdomsgård?

Den tidigare hyresgästen lämnar nu Parkhallen och Tranås United har fått uppdraget att hitta nya möjligheter för användning av byggnaden.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten menar att en ungdomsgård i Parkhallen kan vara en möjlighet.

Bild: Jakob Hedberg

Annons

Kanske kunde en ungdomsgård vara en möjlighet? Nuvarande ungdomsgård, Epic, har ett centralt läge på Storgatan men ligger på andra våningen vilket försvårar tillgängligheten. Här är ont om parkeringsmöjligheter för cyklar, mopeder, mopedbilar, A-traktorer. Epic saknar även grönytor för aktiviteter utomhus som skulle kunna bredda verksamheten. Kring Parkhallen finns både parkeringsmöjligheter samt grönytor. Här finns också den populära skateparken. Närheten till en ungdomsgård skulle även kunna lösa problemet med toaletter som både skateparken och även lekplatsen i dagsläget saknar. På dagtid skulle ungdomsgården kunna vara ett uppehållsrum för gymnasieeleverna.

Annons

Annons

Ibland äger större evenemang rum i Parkhallen som t ex Tranåsmässan, kommunfesten.

Kanske behöver man inte låsa användningen av Parkhallen för att ge plats för spridda evenemang, kanske kan man samsas om ytorna?

(En möjlighet till ungdomsgård skulle även lokaler i Kuranfastigheten kunna vara. Mindre grönyta skulle kunna skapas på innergården. Här är dock störningsrisken för grannar större. Utomhusaktiviteter ”hörs”.)

Bredda verksamheten, Tranås

LÄS MER: Kommunens morot till United: Hyr ut Parkhallen – och behåll överskottet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan