Annons

Annons

Annons

Vetlanda

Vetlanda-Posten nominerad till Årets Dagstidning

Nu står det klart: För första gången är Vetlanda-Posten nominerad till priset Årets Dagstidning i kategorin Helhetspriset.

– Det känns underbart! säger Johan Hedberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Vetlanda-Posten.

Text

Från höger: Ariana Carlén, nyhetsredaktör, Tommy Warin, medierådgivare, Ing-Marie Jonsson, reporter, Johan Hedberg, chefredaktör och ansvarig utgivare, Julia Linhard, onlineredaktör.

Bild: Privat

Annons

”Inför hotet om nedläggning och att bli en del av en länstidning, lyckas den lilla redaktionen med fyra medarbetare på tidningen hålla de stora drakarna stångna under ett nyhetsdrama av riksintresse, och samtidigt vända 14 års minusresultat till plus.”

Så låter nomineringen till Årets Dagstidning i kategorin Helhetspriset. På torsdagen skickades pressmeddelandet ut från Tidningsutgivarna och tillsammans med Dagens Nyheter och Kristianstadsbladet/Norra Skåne tävlar VP om priset.

Annons

Annons

– Så här precis efter beskedet är jag helt euforisk. Jag har inte vågat hoppas på att vi skulle ha en chans i en tävling med så hård konkurrens, säger Ariana Carlén, nyhetsredaktör på Vetlanda-Posten.

Det är första gången som Vetlanda-Posten är med och tävlar om priset.

– Det känns underbart! Vilken ära att tillsammans med Dagens Nyheter och Kristianstadsbladet/Norra Skåne bli nominerad till ett av tidningsbranschens finaste utmärkelser.

Tävlingen arrangeras av branschorganisationen Tidningsutgivarna (TU) och årets vinnare presenteras på Berns i Stockholm den 29 mars.

Fakta

Årets Dagstidning – Helhetspriset

Dagens Nyheter
Är du stor, ska du också göra rätt. Med ytterligare ett enastående starkt monetärt resultat i ryggen, har tidningen också ett stort ansvar för journalistiken, och tar det. Från krig i Europa till vardag i Luleå. 2022 var dessutom året då de digitala läsarintäkterna blev större än kostnaden för den redaktionella verksamheten.

Vetlanda-Posten
Inför hotet om nedläggning och att bli en del av en länstidning, lyckas den lilla redaktionen med fyra medarbetare på tidningen hålla de stora drakarna stångna under ett nyhetsdrama av riksintresse, och samtidigt vända 14 års minusresultat till plus.

Kristianstadsbladet/Norra Skåne
Bittra konkurrenter blev kollegor och två tidningar blev en. Att fusionera utan att dra ner på det totala antalet journalister och att visa stigande kurvor på både läsar- och annonsintäkter första året imponerar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan