Annons

Annons

Annons

På stan

TV: Kika in i det nyrenoverade gymmet: ”Vi vill fortsätta att utveckla det”

Ett halvår har gått sedan den stora vattenläckan upptäcktes på Träningsverket. Nu är de lokaler som fick skador renoverade och fullt användbara igen.

Skönt, tycker P-O Ängegärd, verksamhetsansvarig.

Text

Gymföreningens ordförande Patrick Bergander och Liselott Larsson, instruktör och styrelseledamot, i den nyrenoverade spinnnigsalen.

Bild: Bodil Molin

Annons

Den stora läckan upptäcktes i juli och orsakades av läckande rör i elcentralen i källaren. Vatten hade runnit genom spinninglokalen och in till det så kallade funktionella rummet.

Golv och stora delar av väggarna i spinningsalen och det funktionella rummet har fått bytas ut. Även väggen mellan de båda lokalerna har fått rivas och ersatts med en ny.

Inbäddat innehåll

Spinningsalen återinvigdes några veckor före jul och nu är även det funktionella rummet fullt användbart igen. Det öppnades för några dagar sedan.

Annons

– Nästan allt arbete är färdigt nu, bara några mindre detaljer återstår, säger P-O Ängegärd och fortsätter:

Annons

– Det finns folk som har undrat varför det har tagit så lång tid, men det har varit ett besvärligt arbete som tog längre tid än man trodde från början.

Nu har även det funktionella rummet kunnat öppnas. Stolparna mitt i lokalen har plockats bort, vilket ger en större samlad yta.

Bild: Bodil Molin

Att nämnda lokaler, som ägs av Aneby kommun, inte gått att använda under en längre tid har förstås påverkat verksamheten. P-O Ängegärd tycker ändå att det har fungerat och han berättar att medlemmarna har visat stor förståelse.

– Men visst har det känts trångt när vi har haft så mycket mindre yta. De som tränat har fått tänka om lite och en del moment har inte gått att göra alls.

Spinningcyklarna har tillfälligt placerats i gruppträningslokalen.

– Det har inneburit färre och kortare pass och inte lika många deltagare, inte så bra men har fungerat som en nödlösning.

Nu när det går att köra för fullt igen tycker P-O Ängegärd att det känns mycket bra.

– Vi har ju fått fräschare lokaler. De stolpar som tidigare fanns mitt i det funktionella rummet kunde plockas bort, de behövdes inte, så där har det blivit en större samlad yta. Det är också väldigt positivt.

Peter Marko är en flitig besökare på Träningsverket.

Bild: Bodil Molin

När det gäller träningsflitighet konstaterar han att det rent generellt är många som nyttjar gymmet så här direkt efter årsskiftet.

Annons

– Det är också glädjande att vi tillbaka på ungefär samma medlemsnivå som före pandemin.

Annons

Ängegärd fortsätter:

– Som alltid vill vi fortsätta att utveckla gymmet och planerar att köpa in nya maskiner. Även samarbetet med hälsocoacherna är viktigt, för vi vill ju finnas till för folkhälsan.

På Träningsverket finns det numera tillgång till den personlige tränaren Jens Lundell.

– Det börjar bli lite större efterfrågan på honom. Det roliga är att många medelålders tycker att det känns viktigt att få hjälp med individuellt anpassad träning och kost.

Just nu pågår rekryteringen av en efterträdare till Emilia Levin, som slutat sin tjänst som verksamhetschef för Träningsverket.

En nyrenoverad och fräsch spinningsal.

Bild: Bodil Molin

Arbetet med att renovera gymmets lokaler har kostat nästan 1,4 miljoner kronor. Lars Skeppås, teknisk chef i kommunen, bekräftar att arbetet blev mer omfattande än planerat.

– Vi blev tvungna att vidta vissa åtgärder, till exempel installera golvbrunnar och en försegling av golvet, så att inte fukt ska kunna tränga upp i mattan. Bland annat har vi även bytt belysning i det funktionella rummet, säger han.

Under tiden som renoveringen pågått har Aneby gymförening haft reducerad hyra.

Patrick Bergander och Liselott Larsson i det funtkionella rummet, som fått ett rejält lyft.

Bild: Bodil Molin

Annons

Så här såg det ut i det funktionella rummet i somras. Den tidigare verksamhetschefen i samtal med hantverkaren Robin Lax.

Bild: Bodil Molin

Annons

P-O Ängegärd är nöjd efter renoveringen.

Bild: Bodil Molin

Inspirerande bild på en av väggarna i spinningsalen.

Bild: Bodil Molin

LÄS OCKSÅ: Så går arbetet efter vattenläckan på Träningsverket

LÄS OCKSÅ: Trots personliga motgångar – Jens uppfyllde sin dröm

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan