Annons

Annons

Annons

Ydre

Klart: Han blir Ydrebostäders nya vd

Nu står det klart vem som tar över vd-posten för Ydrebostäder AB efter Pär Hellmans avgång under senhösten 2022. Den nya vd:n påbörjar sin anställning i början av mars.

Text

Det är Tranåsbon Peter Jismyr som tar över facklan som verkställande direktör för Ydrebostäder.

– Jag har träffat styrelsen och medarbetare i bolaget och känner att det är en väl fungerande verksamhet och jag känner sedan tidigare även en del personer i den kommunala förvaltningen vilket jag ser som en stor fördel , säger han.

– Det här en liten organisation med korta beslutsvägar, vilket känns bra. Ydre är en väldigt bra kommun i det stora hela, fortsätter han.

Annons

Tranåsbon Peter Jismyr blir Ydrebostäders nya vd.

Bild: Privat

Även Anders Andersson (C) som, sedan Pär Hellman slutade, är tillförordnad vd och ordförande i Ydrebostäders styrelse, är nöjd med rekryteringen av Peter Jismyr.

Annons

– Det känns jättebra. Det känns som det är en bra rekrytering, säger han.

Anders Andersson (C), ordförande i bolagets styrelse och tillförordnad vd på Ydrebostäder fram tills den nya vd:n börjar.

Bild: Josefine Ekman

Peter Jismyr har lång erfarenhet inom fastighetsförvaltningsbranschen då han i många år har verkat som fastighetschef på Euroform i Tranås. Han är boende i Tranås men hans familj har sedan början av 1960-talet haft sommarhus i Torpa där han spenderar den stora delen av sin fritid, vilket har lett till att han har god kännedom kring bygden och Ydreborna.

När han tillträder som vd den 8 mars kommer han att få möjlighet att sätta sig in mer i verksamheten för att se var man behöver lägga fokus.

– Jag behöver lära känna hur beståndet ser ut. Jag har ett hum redan nu naturligtvis men jag behöver uppdatera mig på det och sätta mig in i status. Jag behöver titta mycket på energieffektiviseringar och naturligtvis se till att vi har väl underhållna bostäder. Jag känner att det är en viktig bit, säger han.

– Jag kommer fortsätta på den inslagna vägen och med att jobba på att våra hyresgäster ska trivas. Det är också väldigt viktigt. Det gäller ju att behålla hyresgästen, fortsätter han.

Annons

Annons

Våren 2022 förvärvade Ydrebostäder Solängens äldreboende och här kommer det också att ske en del förändringar framöver, menar Peter Jismyr.

– Det är uppstartat ett ombyggnadsprojekt har jag förstått, vilket blir en del för mig att delta i och som jag måste sätta mig in i rätt omgående, säger han.

Bild: Privat, Johan Hedenberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan