Annons

Annons

Annons

Vintern på Höglandet

Full fart i skidspåren på söndag: ”En del tävlar för första gången”

SOK Anebys skidungdomar är i full gång. På söndag är det tävlingspremiär för flera av dem. Då arrangeras DM i teamsprint vid Tallbacken.

Text

Thomas Johansson i SOK Aneby jobbar med förberedelser inför söndagens DM-tävling.

Bild: Bodil Molin

Annons

Sedan i början på december har det varit möjligt att åka skidor på Bordsjöspåret. Konstsnöanläggningen har varit öppen i stort sett varje dag.

– Spåret är väldigt välanvänt och det kommer även en hel del folk utifrån, bland annat från Lekeryd, Huskvarna och Tranås, säger Thomas Johansson, en av de huvudansvariga i spårkommittén.

På söndag arrangerar SOK Aneby säsongens första skidtävling. Det handlar om distriktsmästerskap i teamsprint, med tvåmannalag i alla åldrar där deltagarna kör tre sträckor var. Upplägget är detsamma som i världscupen.

Annons

Annons

– Vi själva har totalt 32 åkare anmälda, alla ungdomar. En del av dem tävlar för första gången.

En stafett av det här slaget kräver lite mer av arrangören, som räknar med att tävlingen tar cirka fyra timmar att genomföra.

– Hoppas att det blir lite publik.

De senaste dagarnas stora snömängder har resulterat i att det nu även spåras på elljusspåret och kring fotbollsplanerna. Thomas Johansson rapporterar att konstsnön har i dagsläget ett djup på en halvmeter.

– Det spåret kommer att hålla in i mars. Det går att åka även om man har grönt i sin trädgård, det har nog inte alla koll på.

För att få aktuell spårstatus uppmanar han alla att gå in på sajten skidspår.se.

Till sist kan nämnas att SOK Aneby arrangerar ytterligare två tävlingar i vinter. Det är en zontävling för ungdomar 24 januari samt distriktstävlingen Anebyloppet 4 februari.

LÄS OCKSÅ: Klart för skidåkning i helgen – nu sprutas det snö i Aneby

LÄS OCKSÅ: Glädjebeskedet – här kan du åka skidor på konstsnö i vinter

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan