Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Insändare
Hur kom man fram till att det är framtiden för Hubbarpsskolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Turerna kring Hubbarpsskolans dåliga inomhusmiljö har varit många, konstaterar insändarskribenterna.

Bild: Moa Enermo

Annons

Det är troligtvis få föräldrar i dag med barn i yngre åldrar som inte känner till turerna kring Hubbarpsskolan i Tranås och dess vara eller icke vara. De har varit många och det har vankats fram och tillbaka men nu tycks det vara klart, åtminstone om man läser Erik Nygårds (ordförande i barn- och utbildningsnämnden) senaste uttalande i Tranås tidning den 9 juli. Hubbarpsskolan kommer att rivas eftersom det, citat ”På lite längre sikt tycks vi ju alla numera vara överens om att Hubbarp ska rivas och ersättas med nya lokaler”, slut citat.

Annons

Annons

Eller? När, var och hur kom man fram till att det är framtiden för Hubbarpsskolan?

Oss veterligen har inga diskussioner förts angående detta och någon övergripande samsyn har heller inte sett dagens ljus. Däremot viskas det om ”vem” som kan tänkas bära ansvaret för att underhåll och renovering av lokalerna inte genomförts på många år.

Lärare och fritidspersonal vi talat med står oförstående till det faktum att man från Tranås kommuns sida valt att inte göra någonting.

När investeringsbeslut tas av nybyggnation ska det naturligtvis åtföljas av en underhålls- och eventuell reinvesteringsplan. Allt annat är att kasta skattepengar i sjön vilket får anses vara brist på både respekt för skattebetalarna och avsaknad av framtidsvision.

De angivna symptomen personalen vittnar om med extrem trötthet, återkommande förkylningssymptom, torra ögon, täppt näsa och tryckande huvudvärk, ser även partikamrater hos sina barn som är elever på skolan.

För att citera överläkare Ulf Flodin, ”Man kan inte vädra bort sådana här saker, särskilt inte när personalen vittnar om läckage som pågått i 12 år.”

Vi måste ta ansvar för våra alla våra skolor i Tranås kommun, både i innerstaden och på landsbygden!

Sverigedemokraterna i Tranås

genom Håkan Karlsson Nyborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan