Annons

Annons

Annons

Aneby

Pandemin gjorde Katarina arbetslös – då öppnade hon syhörna: ”Viktigt ur ett miljöperspektiv”

Till följd av pandemin blev Katarina arbetslös. Då valde hon att satsa på sitt stora intresse. Nu har hon öppnat Katarinas syhörna i Hullaryd.

I källaren har Katarina startat sin verksamhet ”Katarinas syhörna” efter utbildningen på Värnamo Folkhögskola.

Bild: Lovisa Ström

Annons

Hon har alltid sytt, i hela sitt liv, med både sin mamma och mormor.

– Jag har alltid älskat att sy. Syslöjd var verkligen mitt favoritämne i skolan, berättar Katarina Hjukström som i sin källare nu har startat sin syverksamhet.

Men det krävs mod för att ta vara på ett intresse och satsa på det. Det var efter en helgkurs på Tillskärarakademin i Göteborg som fröet till hennes nya företag, Katarinas Syhörna, började gro.

– När jag åkte hem därifrån minns jag att tänkte, detta är ju det roligaste som finns.

Innan arbetade Katarina som sömmerska på TMT design i Tranås, men till följd av pandemin stod hon utan arbete. Därmed började hon då snabbt att leta efter utbildningar inom textilbranschen.

– När man bli arbetslös i min ålder, då behöver man tänka utanför boxen. Men det var även var även viktigt för mig att göra något i livet som har någon mening, berättar Katarina.

Katarina bestämde sig då för att börja studera, på Textilakademin på Värnamos Folkhögskola. Ett års utbildning var både utvecklande och utmanande berättar hon.

– Men det var värt varje minut jag fick pendla på bussen. Jag ångrar ingeting av det.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan