Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Tranås kommun behöver bättre samhällsservice

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att få tag på ett nytt ID-kort var inte så lätt.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Öppet brev till några av våra myndigheter samt en förhoppning om hjälp från riksorganisationen Hela Sverige ska leva och Tranås United. Vår dotter behöver ett nytt giltigt ID-kort. Hon är funktionshindrad, ja, alltid dessa funktionshindrade som inte ser, hör eller förstår och stapplar/rullar fram var och en på sitt sätt.

Men även de måste kunna visa vem de är på apoteken, sjukhusen, färdtjänsten, banken och så vidare. Efter tidsbokning får vi tid på Servicekontoret i Linköping, St. Larsgatan. Att få denna service till en ort av Tranås storlek är ej att tänka på – varför inte? För dyrt, för okunnig lokal personal, brist på lokaler, teknik...

Annons

Annons

Men pendeln går ju och visst det är ju bara roligt med en resa till Linköping, dygnskort 112 kronor per person, sedan lite mat och fika och gynna det lokala näringslivet. Det är Okej! Tur med vädret också! Men nu till problemet – ID-kortet får bara hämtas i Linköping om cirka 14 dagar!?

Varför kan det inte sändas/lämnas ut på Servicekontoret i Tranås eller polisstationen eller på kommunen eller sändas i rekommenderat brev? Jag förstår att Myndighetssverige försöker få bukt med allt fusk med identiteter men vi lovar och försäkrar att vi är inte ute efter att fuska till oss olika identiteter – vi har fullt sjå att komma ihåg den vi en gång fått vid vår födelse.

Ett litet/stort samhällsproblem för oss enskilda medborgare och skattebetalare som borde kunna skötas enklare och billigare för den vanlige och den lite annorlunda medborgaren, tycker jag. Bättre och utökad Samhällsservice till Tranås kommun!

Lars Saxholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan