Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Kvinna åtalas för skadegörelse – tros ha anlagt nio bränder

Den kvinna som suttit häktad för att ha anlagt bränder i Mullsjö åtalas nu. Sammanlagt är det nio bränder hon misstänkts ha anlagt.

Text

Bild: Benjamin Möller

Annons

Efter vårens bränder i Mullsjö åtalas nu den kvinna i 30-årsåldern som suttit häktat misstänkt för att ha anlagt bränderna, det rapporterar P4 Jönköping.

Bränderna ska ha anlagts i skog och mark under april och maj. Tidigare var brottsrubriceringen mordbrand, men den har nu ändrats till skadegörelse på grund av att räddningstjänsten varit på plats och hunnit släcka bränderna innan de spridit sig.

Annons

Annons

– Rubriceringen är skadegörelse i och med att det var bränder är i skog och mark, och inte bland byggnader. Det är bedömt att det inte fanns risk för spridning eller fara för byggnader och människor, sa kammaråklagare Emma Harrius i förbindelse med att kvinnan häktades på nytt 1 juni.

Totalt handlar det om nio bränder och ny bevisning har lagts fram som ligger till grund för åtalet där kvinnan själv ska ha tipsat polisen om några av bränderna via mejl.

– Det är i förbindelse att jag beslutat om husrannsakan och vi tagit dator och telefon i beslag och som nu har tömts som vi kunnat koppla dom till henne, säger kammaråklagare Emma Harrius till P4 Jönköping.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan