Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Slöseri med skattepengar på Arena Tranås

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att idrottshuset är slitet och ett nytt behövs (eller ska renoveras) är det ingen tvekan om, men prislappen eller just en sådan byggnad som är föreslaget finns inte pengar till, framhåller oppositionsrådet Mikael Stenquist (S).

Bild: Moa Enermo

Annons

I en artikel den 5/7 om Arena Tranås och en eventuell faktura för projektering så riktar Björn Forsell (SD) skarp kritik mot kostnaden som skattebetalarna får stå för när projektet är pausat. Jag håller med Björn att så här får det inte gå till och en fullständig redovisning från början till i dag måste fram och visa på vilka kostnaderna är.

Annons

Annons

Misstänker att det startade redan för minst 15 år sedan och projektering bara byggts på utan att något har skett eller att beslut fattats i frågan om ett nytt idrottshus eller är det även för projektet Campus?

Att idrottshuset är slitet och ett nytt behövs (eller ska renoveras) kan vi vara överens om, men prislappen eller just en sådan byggnad som är föreslaget finns inte pengar till. Och kvar är åter igen kostnaden för projektering.

Så nu behövs det en ordentlig redovisning. Det har ju inte hänt något ytterligare som har ökat kostnaden de två–tre senaste åren från Tranåsbostäder.

Ansvarsfrågan får man lista ut själv så att vi slipper att hamna i den politiska sandlådan, men styret har det slutgiltiga ansvaret oavsett då man har makten över vilka frågor som ska upp för beslut eller drivas.

Skattemedel ska som Björn säger inte slösas bort och det är vi helt överens om, synd bara att vi inte har samma syn på det särskilda boendet Råsvägen. I Socialnämnden (där Björn sitter med) beslutade alliansen och SD att det privata alternativet skulle få fortsätta driva boendet till en kostnad på cirka 8,5 miljoner kronor mer än kommunen själva de tre följande åren.

Det är också skattepengar som kunde gjort bättre nytta som projekteringspengar när det inte blir något av.

Mikael Stenquist (S)

Oppositionsråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan