Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Västanå slott hoppas på babyboom – ger ny övernattning om du blir gravid

Två hotellnätter till priset av en? Ja, iallafall om du får barn efter ditt besök på Västanå slott i sommar. Men mer än rummet och romantiken erbjuder de inte.

– Förr i tiden kunde ju till exempel kungen får hjälp med sådana här saker av någon av sina män, men nu får paren klara det själva, säger Fredrik von Otter.

Text

Trenden att döpa sina barn efter var de blev till har funnits länge med exempel som Brooklyn och Paris, men om vi får se bebisar med namnet Västanå nästa år återstår att se. I sommar har nämligen hotellet ett "Babybooms-erbjudande" där du får en ny övernattning om du föder ett barn inom 9,5 månader efter ditt besök.

Filip och Fredrik von Otter. Nionde och tionde generationen av von Otter på Västanå slott hoppas på romantik för gästerna i sommar.

Bild: Alexander Bönke

Annons

Annons

– Vi vill dra vårt strå till stacken och erbjuda avstressande miljöer där tvåsamheten och romantiken kan få spira, säger Anna Övergaard på Countryside Hotels där Västanå slott ingår.

Västanå slott byggdes 1590 och har varit i släkten von Otters ägo sedan 1785, i nio generationer. Länge var det privatboende, men sedan 1948 är det slottshotell. "Det första i Sverige", säger nuvarande slottsherren Fredrik von Otter.

Ett barn blir till. Ett av många rum på Västanå slott där romantiken kan spira i sommar.

Under de mer än 500 år som slottet funnits vid sidan av Vättern har säkert ett och annat barn blivit till i de många sovrummen, men nu storsatsar alltså von Otter på ännu fler i och med sitt nya erbjudande.

– Vi ger omgivningarna och förutsättningarna, men sedan är det upp till paren själva, allt kan vi ju inte ordna, säger Fredrik von Otter med ett skratt.

För att få den extra hotellnatten ska man visa upp kvittot från sin första romantiska natt på slottet och födelseattest som bevis på att natten var en framgång.

Västanå slott har varit i släkten von Otters ägo sedan 1785.

– Om det dessutom blir barn kan en ytterligare övernattning vara ett välkommet avkopplande avbrott under de intensiva småbarnsåren, säger Anna Övergaard.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan