Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Karin Sissek: När SD kom in från kylan 2.1

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten menar att SD nu har blivit en samarbetspartner till alliansen, inte bara i Tranås utan även på riksplanet.

Annons

I november 2021 skrev jag om det KF-sammanträde i Tranås då det stod klart att SD nu blivit samarbetspartner till alliansen. Kanske var detta ingen nyhet, men det var då det visades tydligt för allmänheten. Nu har samma sak hänt på riksplanet.

I partiledardebatten söndag 8 maj talade (M)-ledaren Ulf Kristersson vid ett antal tillfällen om ”vi fyra” och ”vi på den här sidan”. Det innebär att SD nu är en del av alliansen, sedan (C) som enda borgerligt parti klart och tydligt tagit avstånd från samarbete med SD. Det som (M) och (KD) 2018 bedyrade att det aldrig skulle ske (vi minns också Kristerssons löfte till Hedi Fried), kan bli verklighet redan i höst.

Annons

Annons

Att SD är och förblir ett främlingsfientligt parti behöver ingen tveka om. Tonen i deras demagogi blir ständigt hårdare och råare. Vi behöver bara titta på deras förslag från förra veckan: ”Gryningsräder”

Vilka associationer ger det ordet? Vilken människosyn ger det uttryck för? SD nöjer sig inte heller med att utvisa dem som begått brott. Nej, hela deras familjer kan också kastas ut, även om de har uppehållstillstånd. Utöver brottslingar vill SD även utvisa dem som har en ”asocial livsstil”. För att bli av med fler utrikesfödda kan man också riva områdena där de bor, så kallade ”kulturellt belastade områden”. Ännu en form av kollektiv bestraffning.

I SD:s Sverige är rättssamhället avskaffat. Lagen gäller inte längre lika för alla. Främlingsfientligheten blir lag. Vill vi ha det så? Är inte vårt fina land Sverige värt bättre? Det som SD säger sig vilja värna om (trygghet med mera) är i själva verket det som de vill rasera.

Rösta inte på SD bara för att de vill stärka försvaret och polisen. Det är sådant som alla partier är överens om. Rösta rött för ett Sverige präglat av medmänsklighet, mångfald och, just det, TRYGGHET.

Karin Sissek

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan