Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Mikael Stenquist: En bättre politik för miljö, klimat och natur

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mikael Stenquist (S), oppositionsråd i Tranås kommun.

Bild: Elin Elderud

Annons

Kommunalråd Mats Holmstedt (M) påstår i sin insändarreplik den 14/5 angående förslaget att bilda ett klimatråd från Socialdemokraterna att vi hellre bygger ny kostsam administration.

Det är att kasta sten i glashus från Mats när han själv har drivit igenom ett nytt utskott (Hållbarhetsutskottet) på fem personer utan beslutanderätt. Han vill även utöka kommunstyrelsens arbetsutskott som ska förbereda ärenden till kommunstyrelsen med två personer, om inte det är en administrativ kostnadsökning så vet jag inte.

Annons

Annons

Vid kommunfullmäktige den 17/1 föredrog ordförande för Klimatkommunerna Lennart Bondeson om vikten att arbeta alla tillsammans oavsett parti.

Lennart är politiker i Kristdemokraterna och därför blir vi lite förvånade att alliansen förkastar rådet att arbeta tillsammans, jag uppfattar svaret från Mats att alliansen inte söker samarbete utan bara vad de själva vill.

Ska det lyckas måste vi arbeta ihop kring klimatfrågorna, vi socialdemokrater tycker det är klokt för klimatförändringarna måste stoppas och vi behöver även agera på lokal nivå.

Jag kan bara konstatera att det är plakatpolitik som Mats framför i sitt svar, det hade varit bättre att visa vilja att ta tag i klimatutmaningen gemensamt.

Mikael Stenquist (S)

Oppositionsråd Tranås kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan