Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Socialdemokraterna bygger hellre ny och kostsam administration för skattepengarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten menar att Socialdemokraterna hellre satsar skattekronor på administration än miljö.

Annons

Replik på Lars Karlssons (S) insändare ”Klimat-nonchalans hos Tranås kommunalråd”.

***

Vi kan bara konstatera att Socialdemokraterna hellre bygger ny och kostsam administration för skattepengarna än som vi önskar att varje investerad skattekrona gör en skillnad för miljön och klimatet i den kommunala organisationen.

Annons

Vi tar nu ett helhetsgrepp och pratar hållbarhet för Tranås kommun. Vi i Alliansen tar ansvar för vårt gemensamma klimat och vår gemensamma miljö och natur. Vi är övertygade om att politiska styrmedel i kombination med teknisk och ekonomisk utveckling kan göra vår livsmiljö renare och mer motståndskraftig. Höga klimatambitioner måste kombineras med reformer för konkurrenskraft och tillväxt för att säkra framtidens jobb.

Annons

Vi slopar nu symbolpolitiken och ser den stora helheten. I det perspektivet måste vi se hur Världen – EU –Sverige – Tranås kommun, där alla måste bidra till att förbättra miljö, klimat och natur.

Vi måste komma bort från skuldbeläggandet och istället skapa en hoppfullhet att vi klarar av att lösa de problem och möjligheter vi står inför.

Vi inser att hela Sverige måste fungera. Allt ifrån barnfamiljen på landsbygden som ska få ihop livspusslet eller företaget som vi utvecklas inte kan lita på stabila elleveranser.

Det måste vara fler energislag som samverkar för att vi ska nå målen om ett framtida fossilfritt samhälle

Vi måste vara proaktiva och nyfikna på ny teknik. Det troliga är att den storskaliga användningen av Vätgas står inför ett teknikgenombrott

I Sverige har vi en unik resurs – Skogen som binder koldioxid och restprodukter kan bli framtida bränslen. Vi måste värna det sunda skogsbruket och äganderätten så att 300 000 skogsägare kan bidra till den nödvändiga omställningen

Vi får inte svepas med i populistiska utspel i så viktig frågor.

Annons

Vi ska inte stänga ner – vi ska ställa om

Vi ska inte angripa transporterna – utan vi ska angripa utsläppen.

Tranås kommun gör mycket för miljön varje dag och med de summor vi redan lägger för miljö, klimat och natur kan vi klara en kostnadsneutral omställning

Vi i Alliansen arbetar varje dag för att vår kommuns bästa samtidigt är vi stora nog som kommun att driva förändring och omställning på ett sunt sätt.

Mats Holmstedt (M), kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan