Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Satsa för att stoppa den psykiska ohälsan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenterna menar att utvecklingen med den ökande psykiska ohälsan i samhället måste stoppas.

Bild: Anders Nordlén

Annons

Utvecklingen med den ökande psykiska ohälsan i samhället måste stoppas. Psykiatrin inom Region Jönköpings län har utmaningar som dessutom har ökat med anledning av coronapandemin. Situationen med väntetid till psykiatrin är ett problem som vi har ärvt av den M-ledda ledningen under förra mandatperioden.

Vi i Socialdemokraterna och styrande Koalition för Region Jönköpings län satsar stort för att korta väntetiderna och för att klara framtidens behov. Under 2021 satsade vi 30 miljoner och under 2022 satsar vi 40 miljoner kronor för att barn- och ungdomspsykiatrin och barn- och ungdomshälsan ska få utökade resurser för att möta vårdbehovet.

Annons

Annons

Utöver det har vi valt att investera i nya lokaler för bättre vård och bättre arbetsmiljö för personalen. Vi investerar 250 miljoner i ombyggnad på Länssjukhuset Ryhov och 210 miljoner kronor på nya lokaler för psykiatrin på Värnamo sjukhus.

Vi socialdemokrater ser att oroande många lider av psykisk ohälsa. Samhället behöver ta ett större ansvar för att lösa problemet och öka välmående i Jönköpings län. Men då krävs fortsatta satsningar på vår gemensamma välfärd. Alternativet är att sänka skatten.

Vilket tror ni ger störst effekt: Satsningar eller skattesänkningar?

Tobias Gyllensten (S)

Gabriella Mohlin (S)

Irada Söderberg (S)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan