Annons

Annons

Annons

Fotboll

Distriktschefens hyllning – ser fram emot satsning på lokal fotboll: ”Oerhört kul”

Under våren kommer tidningen bjuda på inte mindre än 14 livesända lokala fotbollsmatcher.

Något som man på Smålands fotbollförbund ser mycket fram emot.

– Det kan handla om århundradets match när två lag hamnar i samma serie för första gången på flera år, säger distriktschef Henrik Landén.

Text

Bild: Erik Boström, Privat

Annons

På lördag inleds det stora satsningen på livesänd lokalfotboll. Totalt kommer 14 matcher från Höglandets serier, från damernas division 1 ner till herrarnas division 5, att sändas på din lokala sajt.

Först ut är det inledande derbyt i herrtrean mellan Myresjö/Vetlanda och Hvetlanda GIF, följt av damettanpremiären mellan IFK Värnamno och IF Eksjö Fotboll.

Annons

LÄS ÄVEN: Lokal fotbollsfest på sajten – här är 14 livesända matcher att se fram emot

Annons

Henrik Landén är distriktschef på Smålands Fotbollförbund och han ser mycket fram emot den kommande satsningen.

– Det känns oerhört kul att vi kör ett år till och att vi kan växla upp lite. En spegling av lokalfotbollen är jätteviktig för oss, säger han.

Henrik Landén är distriktschef på Smålands Fotbollförbund

Bild: Privat

Att kunna bredda perspektivet på fotbollen – och kanske inte bara fokusera på det rent sportsliga och resultatet – ser han som något mycket positivt.

– Du har de här lokalderbyna som egentligen ingen vet är de stora matcherna, men där vissa kan dra uppåt 700 åskådare. Det kan handla om århundradets match när två lag hamnar i samma serie för första gången på flera år, säger Landén.

Mikael Nordstrand är projektledare för livesport inom Bonnier News Local.

– Vi är glada över att presentera en gedigen satsning på den superlokala fotbollen. Tack vare ett gott samarbete med Smålands Fotbollförbund och Västergötland Fotbollförbund kan vi genomföra en bred och noggrant avvägd satsning som omfattar massor av matcher i ett flertal olika divisioner och täcker in både dam- och herrfotbollen.

– Vi ser att intresset är stort i att följa livesändningarna från den lokala fotbollen i många olika serier. Vår målsättning är att ta tittarna så nära den lokala fotbollen som möjligt, säger Nordstrand.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan