Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Tänk om kring Parkgården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten vill att man tänker om kring Parkgården.

Bild: Emelie Makrill

Annons

”Tranås direkt – information från Tranås kommun” har just kommit med posten. Här kan vi läsa att kommunen ämnar bygga ett nytt korttidsboende som ska ersätta Parkgården i Ekmarkspark.

På Parkgården bor barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar. Lugnet som parkmiljön ger med strövområden, närheten till lekplats och ändå nära till skola och centrum gör att nuvarande läge är bästa tänkbara för dessa barn och ungdomar.

Annons

Annons

Tomten man vill bebygga – Grusåsen 3 – verkar ligga alldeles intill gymnasieskolan, vid en hårt trafikerad gatukorsning med trafik till bland annat skola, idrottshus, simhall. En orolig miljö.

För att möjliggöra denna byggnation håller detaljplanen på att justeras. Varför inte i stället justera detaljplanen för Ekmarkspark och låta Parkgården få lämpliga lokaler i ett plan bredvid där den nu finns?

Vi var många som kämpade för att kommunen inte skulle bygga hyreshus i flera våningar i parken vilket man inte tycktes finna några hinder att göra efter ändring av detaljplanen.

Varför skulle man då inte kunna tillåta att Parkgården får lämpliga lokaler i parken?

Här handlar det om bebyggelse som funnits där länge och ett litet diskret ingrepp i parken jämfört med de tidigare storvulna planerna. Ett samhälles styrka sägs visa sig i hur det tar hand om sina svaga.

Tänk om – tänk rätt

Tranås

LÄS MER: Insändare: Förslag på placering av Parkgården ifrågasätts: ”En verksamhet som behöver en lugn miljö”

Annons

Annons

Till toppen av sidan