Annons

Annons

Annons

Icebreakers mot Tre Kronor Legends

Ikonerna drabbar samman för välgörenhet – vi sänder stjärnmötet från Timrå

Laguppställningarna fullkomligt vimlar av OS-guld, VM-medaljer och NHL-meriter.

Nu möts några av Sveriges största ishockeynamn i syfte att samla in pengar till välgörenhet.

Du som är, eller blir, prenumerant kommer att kunna se Peter Forsbergs Icebreakers utmana Tre Kronor Legends live på sajten på lördag med start 15.00.

Text

Peter Forsberg och hans Icebreakers utmanar Tre Kronor Legends med Börje Salming. Bild: Marcus Eriksson/Bildbyrån

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Arrangörerna själva kallar det för Århundrades Match.

På lördag fylls NHC Arena i Timrå av så mycket stjärnglans att det nog borde synas från rymden, när Peter Forsbergs Icebreakers möter Tre Kronor Legends med Börje Salming i spetsen.

Du som är prenumerant på tidningen kommer kunna se matchen live på sajten från 14.50 på lördag den 19 mars.

SE MATCHEN HÄR: Se stjärnmatchen Icebreakers mot Tre Kronor Legends här

Örnsköldsviks Allehandas Pelle Hägglund och Expressens Adam Johansson kommenterar matchen. Med sig vid rinkside har de ST:s sportreporter Jennifer Engström.

Annons

– Okej, det kommer inte att gå jättefort och vi kommer inte att få se så många checking from behind, men tekniken och smartnessen går inte att ta ur dessa hockeyikoner med prisskåp som dagens aktiva knappast kommer i närheten av, säger Pelle Hägglund.

Annons

Adam Johansson, Pelle Hägglund och Jennifer Engström kommer att höras och synas i sändningen från Timrå.

Bild: Eva Lena Olsson, Privat

Syftet med matchen är att samla in pengar till Hockeyproffsens stiftelse, som jobbar för att barn och unga med funktionsvariationer eller andra behov ska få ett mer rättvist liv. Lagen möts även i en match på söndag i Örnsköldsvik, med samma syfte.

– Sedan finns det en del frågor att fundera över? Hur mår Peter Forsbergs "fotjävel", hur många tiominutare kommer Niklas Sundström att snacka till sig och har Willy Lindström lite kvar av speeden? Hur som helst tror jag de här lirarna kommer att bjuda till för att leva upp till rubriken "Århundradets match", säger Pelle Hägglund.

Henrik ”Zäta” Zetterberg kommer göra comeback i sin gamla hemmaarena i Timrå på lördag. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Henrik Zetterberg, Per Svartvadet, Mikael Nylander, Dick Tärnström och Markus Näslund är bara några av namnen som kommer dyka upp i Timrå på lördag.

– Det kommer bli magiskt! I det här legendariska gänget är det många som gillar att bjuda på sig själva, så jag är övertygad om att vi kommer få se på härliga uppvisningar både på isen och utanför, säger Jennifer Engström.

Annons

Inbäddat innehåll

För att se matchen måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News lokala sajter. Klicka här för att bli prenumerant – och för att se matchen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan