Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Nytt parti är bra exempel på nytänk

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att det behövs ett nytt politiskt system och tänk. Personen anser att Rikslagen, som Fredrik Hermelin (till vänster i bild) lyfte i Tranås Tidning, är ett bra exempel på nytänk.

Bild: Emelie Makrill

Annons

De senaste årtiondena har jag, liksom många andra, känt att avståndet mellan de som har makten i vårt samhälle och gräsrötterna ökat markant. Våra politiker och myndigheter har helt glömt bort att de verkar på folkets uppdrag. Folket, väljarna förväntas lyda och hålla käften.

Det politiska systemet med en vänster-höger-skala känns alltmer förlegat. Det är ett missvisande och förenklat system, som få människor passar in i. Det behövs ett nytt politiskt system, ett helt nytt politiskt tänk.

Annons

Annons

Det nya partiet Rikslagen, som Fredrik Hermelin lyfte fram i Tranås Tidning 22 februari, är ett bra exempel på nytänk. Här samlas man runt en stor, viktig och grundläggande fråga: att värna om våra svenska grundlagar, att värna om våra mänskliga rättigheter och om vår frihet. Och vad kan vara viktigare än detta? Våra grundlagar skyddar oss mot maktmissbruk och mot försök att inskränka vår personliga frihet. Grundlagarna måste skyddas till varje pris, utan dem faller alla andra frågor.

Jag, som har några år på nacken, tillhör en generation som invaggats i en falsk trygghet. Vi har lärt oss att frihet och trygghet i samhället är en självklarhet, något vi kan förvänta oss.

Men så är inte fallet, detta kan förändras på ett ögonblick.

Det är dags att vakna upp och se sig omkring, vad som verkligen händer nu, runt om oss i samhället. Jag tror på unga människors initiativ och engagemang, och partiet Rikslagen är ett exempel på det. Man ser vad som verkligen är viktigt på en grundläggande nivå.

Engagerad Gräsrot

Tranås

Annons

Annons

Till toppen av sidan