Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Kom igen Tranås kommun

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Två Ängarydselever som har fått nog har mycket att säga till Tranås politiker.

Bild: Elin Elderud

Annons

Hej alla politiker i Tranås kommun!

Nu vill vi prata om orättvisa, sluta prata så mycket, lyssna i stället!

Vi går på Ängarydsskolan, i åttonde klass. Sedan vi började i högstadiet så har vi fått höra att kommunen inte har råd. Lärare och rektorer säger att ”andra elever” förstör.

Vi undrar alltid ”vilka andra”? För vi sköter oss och vill ha en bra skola. Vi har hört att ”andra elever” har förstört så att vi inte kan använda faciliteter såsom bibliotek, pingisrum/aula och cafeteria.

Annons

Annons

Är inte detta kollektiv bestraffning, är det ens okej? Vi lever trots allt i en demokrati.

Vi funderar över varför kompisar som går på Junkaremålskolan kan ha alla dessa grejer? De har faktiskt en fungerande cafeteria, där man kan handla mellanmål och till och med spela biljard. Vi unnar dem det, det är alla elever värda!

Men, på Ängaryd får man i stället gå till närliggande butiker för att inhandla mellanmål, det vill säga Coop eller Willys (vi vet att det finns andra butiker men de ligger närmast).

Tänk om vi kunde ha en mysig cafeteria där vi kunde sitta och äta mellis och äta. Kanske kunde vi ha en vuxen där också som hade tid att säga hej och prata med oss.

Ni som läser det här, var det inte så när ni växte upp? Att vuxna fanns och lyssnade under rasterna, att det fanns en trygghet på skolan.

En cafeteria och ett bibliotek måste väl ändå fungera på en högstadieskola? Kom igen Tranås kommun!

Hur tänker kommunen? Våra föräldrar (oavsett var de bor) betalar samma skatt till kommunen, varför sköts skolorna olika? Vi vill ha ett öppet svar tack, men kom gärna på besök.

Hälsningar från

Två Ängarydselever som har fått nog

LÄS MER: Eleverna vill ha tillbaka sin cafeteria

Annons

LÄS MER: Rektorn: ”Fick välja mellan att ta bort elevstöd eller kafeterian”

Annons

Annons

Till toppen av sidan